Eieren rapen? “een eitje!”

In onze bedrijfsvoering staat het uitgangspunt “als het automatisch kan, moet je het niet met de hand doen”, centraal. Daardoor hebben we ook met eierverzameling er voor gekozen om alles te automatisch te laten regelen.

Door PLC besturing en Eiertelling in de stallen, zorgen we er voor dat met 1 druk op de knop, de eieren per stal naar voren komen. In de eitel computer wordt de streefaantal eieren per minuut ingesteld. in ons geval zijn dat 600 eieren per minuut.

Door de eitel computer wordt vervolgens door de snelheid van de eierbanden in de nesten langzamer of sneller, precies het juiste aantal eieren naar voren gehaald. In alle stallen  zijn op alle eierbanden tellers gemonteerd, waardoor de PLC besturing precies kan zien hoever de eierbanden gedraaid hebben.

De hele PLC besturing van deze eierbanden is ontwikkeld door Gert van de Beek installatie uit Voorthuizen. Als de eerste stal bijna leeg is, schakelt de besturing automatisch de volgende stal aan. Daardoor kunnen we erg efficiënt werken, en treedt er geen verlies in tijd op.